Salam korang.
Dah masuk kerja ke? Aku baru je masuk hari ni. Lemau jek. Cepatla pukul 6. Nak balik!!. Teringat kat Farhan. Hahaha.
Sempoi jek raya tahun ni. 4 hari di Ijok. 4 hari di Jengka. Sempoi tapi best. Kat Ijok tak banyak visiting sangat. Tunggu orang datang jek hehehe.
Raya kedua ed gi baraan. Nanti next 2 years bawak Farhan pegi ek. Aku pulak buat nasi dagang masa 2nd day tu. Nervous gak sebab masak banyak. Tapi kali ni aku cheat sikit. Aku tak kukus. Aku tanah dalam rice cooker jek. Ok jek. Nasik jadik elok jek. Tapi kena guna basmathy baru cantik. If not, nasi akan jadik lekat-lekat cam pulut. Tak cun la kan. Member blog dan in real life si fiya dtg beraya masa tu. Dapatla merasa nasi dagang tak brp nak superb tu hahaha. Thanks for coming babe.
Farhan kat ijok asyik tempik jek. Marah orang nak amek dia. Garang benor. Haishh. Raya la dek. Rilexla. Memangla orang nak amek nak dukung. Eksyen benor. Pantang pintu terbukak asyik meluru keluar jek, nasib baik tak pergi jauh-jauh. For nowlah. So ni gambar raya di ijok. Yang kat Pahang nanti aku upload next.Err kalau rajin.
Bergerak satu rumah atas push car ni. |
Posing di pagi raya |
Naper tah nak pakai cloth diapers ni kat luar seluar. Sabo jelah. |
Anti-mosquito patch. Pakai siang-malam. OKla takla kena gigit nyamuk |
Nasi dagang. Terengganu style, sbb xde beras merah |
beso dah farhan
ReplyDeletearena, apa kata ko bagi resepi nasik dagang guna rice cooker tu. aku tingin nak belajor buatnya hehe saja suka2
Delinn, nanti aku upload resepi ye. hehehe. Kalau rajin.
ReplyDeleteFarhan dan bulih enjoy raya now.. insyaAllah tahun depan dia lagi suka.. nampak sedap your nasi dagang tu...
ReplyDelete