Thursday, January 18, 2018

Selamat Tahun Baru 2018

Assalamualaikum wbh, 

Ya ampun lamanya tak berblog kan, dah setahun lebih. Rasanya memang takde follower dah, hahaha. Almost all my blog friends tak blogging dah. We now keep in touch through FB and Telegram. Group Telegram Lovelies tu sembang setiap hari. Hahaha. We talked to each other everyday since I was pregnant with Farhan on 2012. Means that dah lebih 5 tahun sembang hari-hari. Kahkahkah. I treasure this friendship, gals. Korang dengar cerita aku daily dari pregnant Farhan sampai lah now Farhan dah 6 year old. 

Talking about Farhan, Farhan dah masuk kindie utk 6 tahun. Actually he is only 5 years and 2 months, tapi ikut tahun dan 6 years la kan. So it is the last year of play school. Besar dah anak mama. Pegi sekolah pun cool je takde drama. Alhamdulillah. 

Anyways, aku sebenarnya sejak Januari 2017, dah start kerja opis balik. Dekat Putrajaya. Banyak reason for me to come back to kerja makan gaji balik. Ms.Husna masih beroperasi macam biasa. Butik masih bukak di Bangi Sentral tu. Kiranya I now have 2 full time jobs. Penat. Dedua kerjanya berat. Keluar sebelum pukul 7.30 pagi. most times malam baru balik. Pengorbanan yang terpaksa dilakukan utk memastikan kelangsungan hidup dan kelangsungan bisnes. 2017 merupakan tahun yang sangat challenging. Kerja opis mmg boleh buat aku biol, struggle kat bisnes pon boleh buat aku mereng. Tapi Allah uji setara dengan kemampuan hambaNya. InsyaAllah I can and will go through this, and emerge unscathed and victorious. Kuncinya doa dan sabar lah. Usaha tu goes without saying la kan. 

Sekarang tengah sibuk produce koleksi #mhlebaran2018. Kelam kabut, kejar supplier, tailor. designer. Kain yang dibeli di Bangkok semuanya dah sampai. memang tinggal buat je kan.  Planning itu ini. Tetiap malam mikir pasal bisnes. Weekend mesti dkt kedai.  Non stop 7 days a week kerja. Tu yang sejak bulan 12 tak berapa sihat, cam sinus sikit. Pastu sebab sinus agak teruk kena middle-ear infection pulak. Allah berdesing telinga, dan 2 minggu x berapa dengar. kecut perut jap, memikir adakah Allah nak tarik nikmat mendengar dr aku? Tatotttt..Alhamdulillah beransur pulih sekrang. Cuma masih berdesing. Sabar banyak-banyak. 

OKlah nak gi buat kejer pulak. Gambar kesayangan mama tu, maybe akan upload dr phone. Oklah catch u guys later.

No comments:

Post a Comment