Sunday, April 24, 2011

Tanda-tanda anda sudah gemok

  1. Kain baju kurung or baju kerja such as slacks, skirts are missing hooks or button
  2. Bila rasa self conscious masa pakai blouse atau baju kurung, pastu ada angin tiup kuat yang membuatkan baju tu melekap dekat err perut hahahh
  3. Muka terasa bulat semacam dan tudung yang sarung tu pon rasa ketat semacam, siap kalau time mengunyah tu nak melurut-lurut ke depan. Dan yang penting ada double chin!!
  4. Terasa macam kena sentiasa beli wardrobe baru jek.
  5. Beli baju, pastu tak muat pastu gantung kat wordrobe,dengan harapan tak lama lagi akan kurus, sure boleh pakai baju tu kan. 
  6. Paling melampau kalau ko tengah duduk tiba-tiba jek butang jeans ko terpelanting dengan kadar  kelajuan 100km/j  dari seluar jean ko, sebab terseksa nak hold your jeans together muahhahaha..
  7. Ada masa-masa depressed sebab ko tak slim cam masa memula kawen dulu dan kecik ati giler kalau husband tegur..muahhaha... orang lain tegor wa tak kesah hokey.. Tapi kalau ed tegur, giler sedih..muahhaha.
Oklah later babe. Slides tak siap lagi nih. Nervous pulak tak jumpa carik slides.

Tambahan 


8. Badan ko yang selama ni, elok jek saiz Asia, tiba-tiba feeling2 saiz Eropah, where kat London jek ko jumpa blazer, innerwear lawa2 yang ko muat, muahahha. In denialnya.. kat Europe jek ada baju saiz ko ye?
9.Tak selesa masa solat dan duduk tahyat awal and worse during tahyat akhir
10. Dok tengok gambar2 lama and sigh.. where did that slim and pretty girl went? (prettylah sangat..)muahahhaa...

12 comments:

  1. aku gelak besau tang no.6 tuh...

    hahahahaha..

    aku pun gemok gak, siap si naufal pegang perut aku, sambil tanya, ibu ada baby lagi eh? hahahaha..tu lemak la nak oooii, bukan orang..

    ReplyDelete
  2. alamak....semua yang tersebut..cmana nih? heheheheheheh

    ReplyDelete
  3. kak pB pun sekarang dalam mode : GEMUK

    ReplyDelete
  4. hahahaha alaaaa cik naaaa... jgn lah cam ni...

    ReplyDelete
  5. Banyak jugak baju kurung dlm almari yg dah tak pakai sbb macam sarung nangka. Arghhhh denial nya uhukkk

    ReplyDelete
  6. Oren,

    Muahahha, semalam pon anak buah aku tanya soklan tu jugak. Sentap aku 5 minit.

    KLM
    Hahhah time to do something, I presume..

    ReplyDelete
  7. Joe,

    Hahhah suar jeans punya butang boleh hantar baiki tak aaa?

    Kak PB,
    Saya dah dalam mode gemok beberapa tahun nih dah.. bilalah nak do something about it nih..

    Kak Ailin,
    Alaaaaa betulla kak.. At least for me, it is soooo true..

    Amy
    KO tau tak, aku dah donate banyak dah baju kurung aku.. konon2 aku akan loose the fat and wear them again.. Iyerrrlah sangatt..

    ReplyDelete
  8. huhuhuhu aku pun sama beb..tu yg badan asyik lemau je..nak nak lagi sejak WFH home ni...tolongggg!

    ReplyDelete
  9. Mawar,

    Apa kata ko register kat gym sementara ko wfh tu..Pepagi hantar jap si yaya gi nurseri, ko lak gi gym barang sejam. Masa aku gi gym dulu, aku rasa best sangat badan. Ringan bertenaga, takler lemau cam sekarang ni. Sekarang aku tak renew dah gym, sebab first 5 months jek aku pegi. Lepas tu dah busy sangat sampai tak sempat langsung nak pegi..

    ReplyDelete
  10. anak aku kalo perut tetiap hari dia nak picit perut aku..bes katanya..hampeh jerr..

    ReplyDelete
  11. Muahahhah best perut mak dia? hahahhah

    ReplyDelete