Friday, July 12, 2013

Review Parenthood Expo 2013

Aku br balik dari Parenthood Expo 2013. Oklah berlambak gak aku beli. Adeh. Tapi kena tau hargalah jugak. Sebab bukan sumer bender murah. Sebab kat luar ada jek yg lagi murah. 

Aku sampai pukul 10.30 pagi. Aku dok doa dia jek dimudahkan perjalanan dan dapat parking baik dan dekat. Alhamdulillah parking dekat C Tiang A 29 adalah dkt dgn lif dan lif tu ialah nearest to the expo enterence. Masa tu dah ramai org jugak. Memula nak amek goodie bag. Tapi line nya panjang ya ampun. Kalau panjang moving takpe jugak. Ni aku tengok after 15 minutes line langsung tak gerak tak yahla.

Yang aku rasa bebetul murah adalah Avent. TT Fiffy dan Pigeon. Drypers still rm32. Cuma kalau ko beli 4 dpt jusco voucher rm10 atau ko boleh diskaun terus dr harga Drypers dan dapat tshirts. Susu frisolac diorg hanya bawak rang yang langkah 3 dan 4 jek. Demm. Pureen, aku boleh dpt harganya lagi murah di Manjaku atau Kasih ibu for certain things. Ada yg samm jek kat luar. So yg sama jek aku belilah. Senang sekali harung. Cuma dia bg byk free gifta jelah. So ni barang2 yg aku beli 

Kebanyakan yang dibeli adalah keperluan. Consumables. So takla rasa guilty or what. Tapi ada la jugak pembelian gedik. Aku beli play mat. Gediknya lah. Macam la Farhan suka sangat dok atas tu. Pastu sebenarnya duit aku melayang beli 2 pembelian gedik ni.
 

Baju Melayu Farhan dan Baju Peplum Raya Cousine Mia, Hiihihi.

Kalau korang nak carik stroller or car seat bg aku harga sama jek or lagi mahal dari kedai kat luar. Kena compare.

Pastu dek kerana ada orang tanya aku bill my next baby due. Sambil tengok perut aku. Demm. Terus aku beli ni. Hahahaha. 
 
Akhirnya terlepas la kempunan aku nak gi baby expo. Masa pregnnnt kan tak leh jalan2 sangat. Anak dah besor baru nak gi. Tobatt tak gi dah lain kali. Beli jelah barang2 kat kedai or online.
Ok dah fenat. Chiow.

4 comments:

  1. Amboiii sakan shopping kekeke

    ReplyDelete
  2. ko nak bukak kedai eh kat rumah?

    *hihihihihi..*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sakan kan.. heheheJangan risau. sumer2 tu akan habis gak. Tak yah shopping sabun dan pampers for the next 3 months kot.

      Delete