Monday, January 26, 2015

2015 so far

It has been hectic 2015 so far. Kejer tahap tak angkat kepala. Banyak sangat planning and work kena siapkan. Pening kepala hoih. Lepas tu nak kena buat costing bagai. Sakit kepala tau tak. Some of the days tu my body pon has give in, tak larat sakit badan lenguh tak pepasal pon iya gak. Most days balik lambat. Mencik! And most time Farhan is the last to leave day care. He seemed ok. Dok gurau-gurau dengan kakak-kakak. But the guilt I felt, oh. Tak tergambar. Dalam kereta masa drive laju-laju nak ambik dia pon nak berjurai dah air mata. 

Last 2 days ada bengkel. Ended at 11.40 pm. Habis jek, berdesup aku dan mak-mak lain balik. Start kol 9 malam memasing dah tengok jam dah. Tak keruan aku. Tapi nak buat camner, x boleh escape. Kena stay sampai habis. Itupon esoknya, hari Sabtu ada sambungan, where I can't attend sebab Ed ada hal tak ada siapa nak tengok Farhan. Sampai je rumah both my 2 guys dah tido. Sedeynyalah.

I missed the 3 months where he is the first to leave daycare, during my study leave.  And we had time to go the park. Ni balik dah malam. Penat. Otak aku pon drained. As much as I am happy to see him, sebab otak penat, kekadang level of tolerance tu kurang bila dia 'mencomel. Kesian dia. Tak bersalah. 

Gambar dekat phone. Nantilah aku letak latest pic. Now suka nau berangan cakap kat telefon. Aku dan ed kadang-kadang jeling-jeling dan gelak-gelak dengar dia cakap. Best oi ada Farhan.

Eyyo.. 
Neni aner?
Ni An ni. 
Aki aner?
Red Tar An ada two. (Red car An ada two)
Yoyo  Tar An nenyer (Yellow car An punya)
Ok bai. Cee you. 
Asih. Ame. Ashihh.. ashihhh.Ame. Ashihhhhhh!!!! ( Terima kasih. Sama-sama. Terima kasih!!!)

Ok lah. Later peeps. Sambung kejer sikit.

4 comments:

  1. memang betul tu bila kerja opis yang tak abes2 kans.. hati ni dah dirumah mengingatkan anak2... been there..

    solusi.. kerja dari rumah plus ada pendapatan yang sama.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ada niat nak kerja sendiri tapi belum masanya. Maybe in a year. Tapi kena ada persediaan dari sekarang la kan.

      Delete
  2. Replies
    1. Mau nya dia nak kasi pinjam kereta dia tu.

      Delete