Sunday, May 6, 2012

Spotting sikit

Tengah malam semalam ada spotting sikit. Risaunya tak terkata. Pagi tadi call Sunfert. Diorang tanya spotting banyak tak? Aku jawab sikit jek dan brownish in kaler. Dia tanya jugak biler last amek jab proluton? AKu jawab Last 4 weeks kot, dan aku baru off the cyclogest tu for 3 days. Kata dia, monitor dulu, kalau bleeding banyak kena pergi emergency sebab Sunfert tak bukak hari ni. Tapi kalau sikit jek, datang on Monday untuk amek jab. Pagi tadi ada sikit, then takde dah. 

Seharian rasa sakit belakang dan cam cramping sikit. Tapi takdelah cramp teruk sangat. Aku baring jek and put my feet up. Risaunya korang. Tatau nak cakap apa dah. Aku doa, dan doa dan doa agar semuanya ok. Risau sangat. Ya Allah peliharalah anak dalam kandunganku ini Ya Allah. 

20 comments:

  1. Ya Allah, peliharalah baby yg dalam kandungan Arena, sihatkanlah kedua ibu dan anak semoga perjalanan pregnancy Arena selamat hingga baby lahir ke dunia...amin.

    Hang in there dear

    ReplyDelete
  2. Ya allah... lamanya tak jengok blog ini... baru tau dah peknen... TAHNIAH sayang... semoga dapat tengok baby yang comel nanti... post here the scan baby pic ok...

    ReplyDelete
  3. aku doakan semuanya selamat

    ReplyDelete
  4. Ya Allah, lindungi ibu & bayi semoga selamat hendaknya... Amin!

    ReplyDelete
  5. insyaAllah akan ku doakan depan kaabah kandungan ko selamat, baby sihat walafiat begitu juga ko arena..... banyakkan makan vitamin , kurma makan kan? makan mneda2 sunnah salawat tawakkal..... spotting brownish biasa.. cramping macam period pun biasa...rasa macam natural sakit nak meneran pun aku pernah dapat......in early pregnancy tau! and fourth pregnancy plak tu..... just relax, jangan depress. kalau risau sangat pergi jer ker emergency room tu at least ko tak stress banyak pikiran. thats what i did dulu..... macam over rreact but it does help taking away the cuak feeling....... dun be scared orang rasa ko overeact. u have every single reason to be feeling cuak. orang lain mengandung senang kita susah so just think about what we feel right ok? makcik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Babe, mintak doakan aku ye di depan Kaabah sana. Thanks a lot sis. Aku dah pergi hosp, nanti aku buat posting.

      Delete
  6. oh ok..bila ko pegi emergency room, cakap jer i have been spotting and i want to do scanning if the baby ok....dulu aku kat kkh dia tak boleh reject aku....selalu dia akan warded aku just for monitoring and bed rest....at least ada orsng check ko for the first 3 days after spotting. makan disediakan...all u need to do is relax watch tv n kalau risau the button is just next to you..... bunyi macam manja tapi u have every right reason to feel that way.... just in case ko rasa u over react....first trimester mmg very important. hope my experience help in any way.... makcik lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sis. Of course your experience is really valued. Thanks again ok.

      Delete
  7. Salam arena,

    moga di lindungi bb and arena.permudahkan lah ya Allah. amin

    eyyza

    ReplyDelete
  8. Better ikut cakap anon tu... masuk spital, dok ward... jangan banyak gerak... semoga baby dan arena sendiri sihat... Kalau perlu kena MC sampai bersalin pun, buat la... tak salah berkorban... kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak,
      Insyallah, kami akan buat apa saja yang terbaik utk baby nih.

      Delete
  9. YaAllah..peliharalah kandungan ceqna
    amin

    ReplyDelete
  10. arena,

    hari ni dah monday kan... so mesti dah pergi check up? how?

    apa-apa pun jangan risau, masa akak pregnantkan nufah, baby macam nak collapse, risau sangat sampai nangis2, tapi akak kuatkan semangat, doa dan check up every week, semua local fruit tak makan, herb yang panas2 pun tak makan, prosperity burger yang banyak lada hitam pun tak makan sebab takut sangat...

    keje rumah pun tak buat sangat, banyak rehat aje

    then satu masa tu ada spotting gak tapi masa tu dah 6 bulan then terus pergi klinik dan scan. Alhamdullilah

    akak doakan semoga semuanya di permudahkan Allah... amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak,

      Amin. Doc memang tak bagi makan traditional herbs sangat. Local fruit saya makan gak. Tulah saya masuk opis last week, esoknya spotting. Banyak berdiri dan berjalan kot. So doc suruh rehat banyak2.

      Delete