Thursday, June 6, 2013

Aku adalah serabut


Aku sekarang kat klinik. Amek nebulizer untuk kesekian kalinya. Nnk nafas pon x lepas tadi. Batuk tak benti2. Lepas habis kat klinik kena balik rumah amek motor breast pump. Tertinggal pg td. Kalut sangat.

Banyak bender yg buat aku serabut.

1. Patutnya hantar progress master reposrt last week 8000 words. Br semalam perasan. School bg sampai hari ni jek. Aku ada x samapi 3000 words. Mampuih gini. Dahla bukan boleh goreng bab master ni. Sumer kena ada basis.

2. Next week present progreas master kat supervisory committee. Bersedialah untuk kena tiaww.

3. Next week jugak ada audit. Document yg patut review dan hantar sign off ada berlambak lagi. Matiler gue.

4. Next week jugak by end of it ada team building jugak. Compulsory sumer attend. Camner aku nak tinggal si farhan ni. Kalau team building kat hotel xpela. Ni dlm utan. Dok kat dorm. Camner nak pam susu dan simpan sumer. Xde solution lg on the matter.

5. On top of that aku dok carik2 rumah atas tanah dgn serius jugak. Ada deadline di situ. Stress sikit2. Dah few rumah terlepas sbb lambat act on it.

6. Regional event yg tah camana tetiba aku kena handle dan figure out sorang2. Funding sumer nak pikir

7. Tender yang tak abis2 negotiating.  dah delay giler kick off project tu.

8. Mgmt retreat 3 hari 2 malam. Kena pikir gak arrangment farhan. Adeii. Itu belum campur meeting2 dan brainstorming apa2 entah lagi tu.

9. On top of that aku x sihat sangat. Farhan pon sama.

Ya Allah berilah kekuatan fizikal dan emosi pada hambaMu ini. Cepatla habis bulan jun ni. By then byk mender dah settle. Samada setle dgn baik atau tidak jek issuenya. Sabar cekna sabor

Posted via Blogaway

10 comments:

  1. ye progress presentation utk aku gak sometime next or next next week. bersedia jugak utk kena tiawww tho i dont know what that tiaww means kekeke

    ReplyDelete
  2. Tiaww tu dah tentu2 maksud tak best kan. Bersedia jelah aku nih babe.

    ReplyDelete
  3. kalolah aku bleh tolong tang mana2 yg patut...

    insyaAllah, ko buleh hadap..Allah knows best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ren. Betul, Allah knows best. Ada hikmah, tak pepasal aku punya research bergerak. hehehe alhamdulillah.

      Delete
  4. kannn...aku tak leh nak nolong.tolong doa dr jauh je semoga segalanya berjalan lancar

    ReplyDelete
  5. ada rumah utk dijual kat area Jln 3/24, Sek. 3. Tatau you dah nengok blom.

    arc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nombor berapa ni arch. Thanks ek.

      Delete
  6. semoga semuanya di permudahkan...

    hari tu cekna, stress akak tahap yang kritikal sangat, sampai doc suruh rehat, terus aje akak campak semua jurnal, rehatkan otak...

    sabar sabar... kemanisan akan ada di hujungnya nanti,

    boleh ke nak siapkan 5000 words lagi tu? mintalah sampai next week, monday :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak.

      Kan. tak larat kekadang. Banyak sangat mender nak buat. Ada anak kecik pulak sekarang ni, time management memang outla saya ni. Saya hantar 5000++ words je kak.

      Delete