Saturday, August 18, 2012

At Ed's hometown dan tak leh tido

Dah kol 1.48 pg. Mata dah agak ngantuk tp takleh nak tidor sbb the baby hv just decided nak berjoget joget dan berenang kuak lentang sejak 1/2 jam yg lepas. Excited kan haper pon tataw.

Memang berombak ombakler perut aku. Kalau duduk lama sikit, kadang tu rasa cam dia nendang2 sampai ngilu kat bwh tu.suspen aku. Padahal kepala dia kat bawah bukannya kaki from the last scan. Punya ngilu hr tu, dr solat duduk, aku terus solat mengiring.

Its a sign that baby is healthy lah kan? Active movement. Tak sabar nak lepas 28 minggu, this pregnancy's  big milestone. Harapnya after that aku leh tarik nafas lega dan less anxious about this pregnancy dan mula beli kelengkapan baby. Yes i havent bought a thing yet. Ed and i have been putting it off until i surpass the 28th week of pregnancy.

Lepas jek that milestone, fuhh habisler cekna ko shopping hehe. Tapi sgt cepat penatla now, how nak shopping nanti? Aku rasa half of the purchase will be done online. Dah bookmark dan compare, tinggal nak place order jek, hehe.

Dah contact jugak service confinement lady dan dah dpt quotation, ribu riban gak, ko. So lepas raya akan confirm whether nak amek atau tak. Amek tetap amek sbb mana aku reti nak pantang sorang, dgn 1st baby ni kan. Yela mama pulak br lepas accident mmg confirm aku akan amek conf lady. Tp diorg mmg suruh confirm cepat gak, sbb nak block time kan.apa2 hal kita raya dulu and confirm this after raya.

Ok blh tido dah kot, baby dah penat joget. Time to sleep lak. Selamat hr raya korang, esok malam jgn lupa bykkan doa dan selawat ye.

2 comments:

  1. Like.....:-)

    k.ina

    ReplyDelete
  2. Beb dah tahu gender ke belum? Mesti dah kan. Ko nak surprise kitaorg eh? Baby excited nak raya lah!

    ReplyDelete